Terapeuter med HBTQ kompetens

Man tycker att det borde finnas fler samtalsterapeuter som är insatta i HBTQ-området bättre än vad de är, men konstigt nog är det inte alls så värst många. Har hittat en samtalsterapeut här i Vasastan som anser sig vara HBTQ kompetent och det är Vivi-Anne Blomgren på Kognitiva PT. Hon hjälper personer i svåra psykiska situationer och livskriser som behöver någon att prata med för att inte gå sönder inombords. Kanske få lite tips och råd kring livet i stort.

Tillhör man själv HBTQ gruppen är det högst irriterande att inte kunna hitta en enda person inom branschen som kan hjälpa en. Att det inte finns enda person med kompetens inom området som kan ge lite tips och råd men som framförallt kan lyssna och faktiskt förstå istället för att bara låsas förstå. Sen kan det vara lite jobbigt det här med samtalsterapi utan att man dessutom ska känna att man inte får prata med någon som förstår en, när det är den främsta anledningen till att man väljer att gå i terapi från första början.

Men som sagt så finns Kognitiva PT i Vasastan som är perfekt för dig som tillhör HBTQ-gruppen och som vill prata med någon med kompetens och förståelse. De flesta som går i terapi på Kognitiva PT går på KBT, en förkortning för kognitiv beteendeterapi.